(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Maqolada qon xizmati muassasalarida qon topshirgan donorlardan rezus manfiy qon guruhlarini aniqlanish xaftalik dinamikasi o‘rganilgan. 3 yil davomida aniqlangan rezus manfiy donorlarning xaftalik o‘rtacha soni 50 tani tashkil qilsa, 2019 yilning 21 xaftasida, 2020 yilning 33 xaftasida, 2021 yilning 17 xaftasida RQQM ga murojaat qilgan rezus manfiy insonlar soni o‘rtacha ko‘rsatkichidan past bo‘lgan.