(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Бугун Ўзбекистон Республикаси соғлиқни сақлаш тизимининг барча йўналишларида ақл бовар қилмайдиган мисли кўрилмаган инқилобий ўзгаришлар содир бўлаяптики, бу ўз навбатида тизимни дунё андозалари талаби даражасида бошқаришни талаб этмоқда. Ҳар қандай мамлакатда унинг ижтимоий-иқтисодий тараққиёти ва ривожланишининг негизида мазкур тизимни малакали, ихтисослашган тажрибали, ҳар томонлама етук билим ва интелектуал салоҳиятга эга бўлган бошқарувчи-менежерлар билан таъминланганлигига бевосита боғлиқ бўлади. Мазкур масалани узил-кесил ҳал қилишнинг ягона йўли, мамлакатимизда фаолият кўрсатаётган барча тиббиёт олий ўқув юртларида, жумладан нуфузли хусусий тиббиёт институтларида ҳам 4 йиллик ўқиш муддати ва алоҳида махсус ўқув дастурлари билан тиббиётда менежмент факультетларини очиш саналади. Ҳар қандай жамиятда фаолиятлар йўналишлари самарадорлигини малакали қадрлар ҳал қилади, соғлиқни сақлашни бошқариш тизими ҳам бундан мустасно эмас