(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Мақолада инсон терисидаги дерматоглифик белгиларнинг морфологик ўзгаришлар динамикаси ёшга боғлиқ равишда таҳлил қилинган. Суд-тиббий экспертизада шахснинг ёши ва морфологик ҳолатини аниқлашда дерматоглифика маълумотларидан фойдаланиш имкониятлари ёритилган. Тадқиқот натижалари папилляр гребенлар зичлиги, нақш турлари, чандиқ излари ва асимметрия даражасининг ёш ўсиши билан изчил ўзгаришини кўрсатди. Ушбу ўзгаришлар суд-тиббий ташхис жараёнларида қўшимча морфологик мезон сифатида катта аҳамият касб этади.