(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Ushbu maqola an’anaviy o‘zbek hunarmandchiligining bugungi kundagi holati, tarmoqlarning rivojlanish xususiyatlari, ajdodlardan saqlanib kelayotgan noyob hunar turlarining dunyo hamjamiyatida o‘rganilish tendensiyalariga bag‘ishlanadi. Shuningdek, hunarmandchilik turlari insoniyatning noyob madaniy bilimi sifatida tan olingan va uning saqlanishi avlodlar orasidagi bilimlar uzluksizligini ta’minlashga bog‘liqligi ta’kidlangan.