(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Ушбу мақолада болаларда туғма буйрак дистопиясини даволашда қулланилган жаррохлик усуллари ва амалиётларининг натижавий тахлилларини баҳолашни мақсад қилиб олинди. Текширув Республика болалар тиббиёт марказида ва Қашқадарё вилояти болалар кўп тармоқли тиббиёт марказида 2023-2025 йилда қабул қилинган буйрак дистопияси билан оғриган беморларда олиб борилди. Болалар буйрак дистопиясида: гидронефроз, даврий ўткир хуружли қорин оғриги, буйрак гипертонияси, сурункали рецедив кечувчи пиелонефрит, аномал органнинг экскретор функциясининг йуқлиги жарроҳлик амалиёти ўтказишга кўрсатма бўла олади.