(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada birinchi marta ekologik noqulay sharoitida yashovchi bolalar, o’smirlar va katta yoshdagilar orasida turli ko’z kasalliklarining tarqalganligi, tarkibi va darajasi o’rganildi hamda taxlil qilindi. Xorazm viloyatida ko’z kasalliklari bilan xastalanish o’sish tendentsiyaga ega, usbu xolat asosan o’smirlar va kattalar o’rtasida qayd etilmoqda. Ko’z kasalliklarining tarqalishida noxush ekologik muhit yetakchi o’rnini egallaydi. Mazkur maqolaning maqsadi sifatida aholi orasida ko’z kasalliklari bilan kasallanish tarkibi, darajasini, shuningdek, ulardan nogironlikka chiqishni o’rganish va shu asosda ko’z kasalliklari profilaktikasini takomillashtirish bo’yicha chora-tadbirlarni taklif etishni bayon qilingan.