(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada ko’z kasalliklarining Respublikamizda bolalar va katta yoshdagilar orasida tarqatilganligi, tarkibi, darajasi to’g’risida, mintaqamizda ko’z kasalliklaridan norgironlikka chiqish, ularning oldini olish borasida ilmiy ishlarning nisbatan kam ekanligini aytib o’tmoqchimiz. Shu sababli ushbu maqolada yuqoridagi muammolarni xal etish maqsadida ko’z kasalliklaridan kasallanish va nogironlikni o’rganish, ular orasida muhim profilaktik chora-tadbirlar ishlab chiqish bo’yicha ma’lumotlar bilan to’ldirilgan.