(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Ушбу мақолада Хоразм вилоятида ҳарбий хизматга чақирилувчи 500 нафардан ортиқ ёшлар орасида тиббий-эксперт хулосаларнинг структураси ва уларнинг ҳарбий хизмат турлари бўйича тақсимоти таҳлил қилинди. Тадқиқот ҳарбий-тиббий комиссия ҳужжатлари асосида ретроспектив усулда ўтказилди. Натижаларга кўра, чақирилувчиларнинг маълум қисми ҳарбий хизматга тўлиқ яроқли деб топилган бўлса, муайян улушда турли даражадаги яроқсизлик, хизматни кечиктириш ёки чекланган яроқлилик ҳолатлари қайд этилди. Қўшин турлари бўйича таҳлил соғлом контингент асосан махсус ва умумқўшин бўлинмаларига йўналтирилганини кўрсатди. Олинган натижалар чақирилувчи ёшлар саломатлигини яхшилаш ва ҳарбий-тиббий саралаш тизимини такомиллаштириш учун амалий аҳамиятга эга.