(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Ушбу мақолада Хоразм вилояти аҳолиси орасида қайд этилган фибросаркома ҳолатларининг морфологик ва иммуногистокимёвий хусусиятлари таҳлил қилинган. Тадқиқот 20 нафар фибросаркома билан касалланган беморлар материалларида амалга оширилди. Иммуногистокимёвий усулда VEGF (томир эндотелиал ўсиш омили), Ki-67 (пролиферация индикатори) ва CD34 (ангиогенез маркери) экспрессияси ўрганилди. Натижаларга кўра, VEGF бўйича барча беморларда қон томирлар зичлиги 10 - 15 тагача бўлиб, юқори ангиоген фаоллик кузатилди. Ki-67 индекси бўйича 8 (40%) беморда паст, 7 (35%) беморда ўрта, ва 5 (25%) беморда юқори пролифератив фаоллик қайд этилди. CD34 экспрессияси барча беморларда (100%) позитив реакция кўрсатди. Олинган маълумотлар фибросаркомалардаги ангиогенез ва пролиферация даражаси ўсманинг агрессивлиги ва клиник прогнозини баҳолашда муҳим аҳамиятга эга эканлигини кўрсатди.