(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Ошиқ-болдир бўғими жарохатлари, таянч-ҳаракат тизими жарохатларининг кўп учрайдиган турларидан бўлиб, манбаларда келтирилишича барча таянч-ҳаракат тизими жарожатларининг 6-21% ни, оёқ жарохатларининг эса 40-60% ни ташкил этади. Мақолада 64 нафар беморларда ошиқ-болдир бўғими бойламларининг жарохатларида ультаратовуш текширув натижалари ва тахлили келтирилган.