(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
COVID-19 bilan kasallangan 80 nafar ayollarda homiladorlikning birinchi trimestrida vakuum aspiratsiyasi va medikamentoz abort yulari bilan rivojlanmagan homiladorlikni to‘xtatish holatlarining qiyosiy tahlili o‘tkazildi. Rivojlanmagan homiladorlikni to‘xtatishda qo‘llanilgan mazkur texnologiyalarning xususiyatlari va abortdan keyingi asoratlarning oldini olish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tilgan. Qo‘llanilgan texnologiyalar turiga qarab abortdan keyingi asoratlarining salmog‘i va tuzilishi to‘g‘risida ma’lumotlar keltirib o‘tilgan. COVID-19 bilan kasallangan ayollarda homiladorlikning birinchi trimestrida rivojlanmagan homiladorlikni to‘xtatish uchun mazkur qo‘llaniladigan usullarning yuqori samaradorligi va xavfsizligi to‘g‘risida xulosa qilinadi.