(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada bo‘lajak terapevtlarni simulyatsion ta’lim jarayoniga jalb etishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Simulyatsion ta’limning mohiyati, uning terapevtik yo‘nalishdagi talabalarning kasbiy kompetensiyasini shakllantirishdagi o‘rni hamda samaradorlik omillari ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, maqolada simulyatsion ta’lim jarayonining tuzilmasi, pedagogik shart-sharoitlari va o‘qitish texnologiyalarining integratsion xususiyatlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, simulyatsion yondashuv terapevtik amaliyotga tayyorgarlik darajasini oshirish, klinik tafakkurni rivojlantirish hamda talabalarda mustaqil qaror qabul qilish kompetensiyasini shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etishi aniqlangan.