(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
So‘nggi yillarda globalizatsiya jarayonlari ta’lim sohasida ham o‘z aksini topib, oliy ta’lim muassasalarining xalqaro integratsiyasi va hamkorligini yangi bosqichga olib chiqmoqda. Ayniqsa, tibbiyot sohasida akademik mobillik — talabalar va professor-o‘qituvchilarning turli mamlakatlardagi oliygohlarda malaka oshirish, ilmiy tadqiqotlarda ishtirok etish hamda pedagogik faoliyat yuritish imkoniyatlari — ta’lim sifatini oshirish va uni xalqaro standartlarga moslashtirishda muhim omil hisoblanadi. Shu munosabat bilan, tibbiyot oliygohlari o‘quv dasturlarining xalqarolashuvi jarayonlari va xorijiy tajribalar tahlili ayniqsa dolzarb masala hisoblanadi.