(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada Xorazm viloyati Urganch shahri va Shovot tumanida istiqomat qiluvchi o‘zbek bolalarining jismoniy rivojlanish dinamikasini bir yil davomida (2024-2025) ilgari o‘rganilgan tahlillar natijasi solishtirilgan va o‘zaro korrelyatsiya qilib chiqilgan. Tadqiqotda Xorazm viloyatidaning ikkita subyekti ya’ni Urganch shahri va Shovot tumanining har biridan 20 nafar bolalar (10 nafar o‘g‘il bolalar, 10 nafar qiz bolalar) ishtirok etgan bo’lib, ularni ikki yosh guruhiga (12 yosh va 14 yosh) bo‘lib o‘rganildi (jami 40 nafar bolalar).