(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Мақолада суд-тиббий амалиётда дерматоглифика усулларининг ривожланиш тарихи,илмий ва амалий аҳамияти ёритилган. Дерматоглифик белгиларнинг ирсий асослари, уларнинг жинс, ирқ, ёш ва конституционал хусусиятлар билан боғлиқлиги таҳлил қилинган.Суд-тиббий идентификацияда, айниқса номаълум мурдаларни аниқлаш ва қариндошликнибаҳолашда дерматоглифик маркерлардан фойдаланишнинг имкониятлари кўрсатилган.Шунингдек, дерматоглифик маълумотларни клиник ва психогенетик диагностикада қўллашистиқболлари муҳокама қилинган.