(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada trombofiliya bilan og‘rigan, takroriy homila yo‘qotish holatlari kuzatilgan ayollarning klinik va enetic xususiyatlari o‘rganildi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, homila saqlanmaydigan ayollarda ko‘pincha enetic trombofiliya shakllari, xususan F5 Leiden, MTHFR va F2 protrombin gen mutatsiyalari aniqlangan. Shuningdek, gormonal muvozanat buzilishi va gemostaz tizimi faoliyatidagi o‘zgarishlar homiladorlikning erta davrida patologik jarayonlarni rivojlantirishi isbotlandi. Olingan natijalar asosida trombofiliya bor ayollarda erta diagnostika va individual davolash strategiyasini ishlab chiqishning dolzarbligi ta’kidlanadi.