(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada insultdan eying davrda bemorlarni tiklash jarayonida davolovchi jismoniy tarbiya va psixologik yondashuvning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda reabilitatsiya bosqichida harakat faoliyatini tiklash, mushak tonusini me’yorga keltirish, muvozanat va koordinatsiyani yaxshilashda fizioterapiya mashqlari muhim o‘rin tutishi ko‘rsatilgan. Shuningdek, psixologik yordam bemorlarning ruhiy holatini barqarorlashtirish, depressiya va tashvish holatlarini kamaytirish orqali ularning ijtimoiy hayotga qaytish jarayonini tezlashtiradi. Maqolada davolovchi jismoniy tarbiya bilan psixologik reabilitatsiyaning o‘zaro uyg‘unlashgan holda olib borilishi insult oqibatlarini kamaytirishda eng samarali yo‘l ekanligi ilmiy asoslab berilgan