(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada o‘pka tuberkulyozida ichki organlarning mikrosirkulyatsiya tizimida yuzaga keladigan o‘zgarishlar, xususan, qonning reologik xususiyatlari buzilishi masalasi ko‘rib chiqilgan. Kasallik patogenezida mikrosirkulyatsiya buzilishi muhim o‘rin tutadi va bu holat ichki organlarning funksional faoliyatiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Shuningdek, maqolada reologik ko‘rsatkichlarni normallashtirish, qon oqimini yaxshilash va to‘qimalarda kislorod ta’minotini tiklashga qaratilgan korreksion usullar tahlil qilingan. Olingan ilmiy ma’lumotlar tuberkulyozni davolashda kompleks yondashuvni ishlab chiqishda amaliy ahamiyat kasb etadi.