(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Хоразм вилоятида яшовчи эрта репродуктив ёшдаги аёлларда 18-34 ёшдагиларда 35-49 ёшга нисбатан кам учраши бу эса, асосан дисгормонал бузилишларни морфологик адаптация кўрсатичи юқорилиги билан намоён бўлади. Ривожланаётган давлатларда, иқтисодий иштимоий мухитидан келиб чиқиб, эндокрин тизимда юзага келадиган функционал зўриқишларни инобатга олган холда ўртача оғирликда аксарият тухумдон хавфли ўсмаларини кечги репродуктив даврга нисбатан кам учраши характерлидир. Асосан эрта репродуктив даврда муциноз аденокарциномани ноинвазив варинатлари кўп учраши перитумороз сохаларда лимфоцитар инфильтрация хисобига томирлар барерини тўсиб ўта олмаслиги билан жихатланди.