(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Maqolada surunkali pankreatit kasalligi bilan operatsiya o’tkazgan bemorlarning amaliyotdan keyingi uzoq davrdagi davolash natijalari aks etgan. SF-36 so’rovnomasi yordamida operatsiyadan oldingi va keyingi har xil davrlarda bemorlardagi yashash tarzining sifat ko’rsatkichlari baholangan va jarrohlik usulida davolashning afzalliklari ko’rsatilgan