(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Мақолада гепатопанкреатобилиар тизими, жумладан ўткир ва сурункали панкреатит касаллигининг Хоразм вилояти аҳолиси орасида тарқалиши ва касалликнинг беморлар ёши ва жинсига кўра учраши статистик маълумоларга асосан ўрганилган. Бу касаллик билан оғриган беморлар сонининг йилдан йилга ошиши ва унинг сабаблари кўрасатилган.