(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Arterial gipertenziya (AG) va 2-tip qandli diabet (QD2) yurak-qon tomir kasalliklarining rivojlanishini keskin kuchaytiruvchi asosiy xavf omillari hisoblanadi. Ayniqsa, ekologik va ijtimoiy-iqtisodiy sharoitlari murakkab bo‘lgan Xorazm viloyati sharoitida ushbu muammo yanada dolzarbdir.