(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Жаҳон соғлиқни сақлаш ташкилоти экспертларининг фикрига кўра, «..атроф муҳит омилларининг саломатлик ҳолатига таъсирининг улуши 17-20% да баҳоланади, бу кичик кўрсаткич эмас ва фақат улуши 18-22% га тенг бўлган генетик ва биологик омиллардан бироз орқада қолади». Оналар ва болалар соғлигини яхшилаш келажак авлоднинг саломатлигини белгилайди. Болалар, айниқса 5 ёшгача бўлган болалар касалланиши ижтимоий муаммо хисобланади.