(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Ўсиб келаётган авлод соғлиғини муҳофаза қилиш — давлатнинг энг муҳим вазифаларидан бири, чунки маълумки, катталар соғлигининг пойдевори болалик даврида қўйилади. Соғлом бола — бу мамлакатимиз яқин ва узоқ келажагининг асосий масаласидир. Тўғри, яъни рационал овқатланиш — бу инсон соғлигини мустаҳкамлаш ва яхшилаш, жисмоний ва маънавий кучини ошириш, касалликларни олдини олиш ва даволашни таъминловчи овқатланиш туридир. Бир сўз билан айтганда, тўғри овқатланиш — бу соғлом овқатланишдир.