(untitled) (SOUTH ARAL SEA MEDICAL JOURNAL, 2025)
Noinvaziv usullar bu bemorning organizmiga jarrohlik aralashuvisiz, to‘qimalarni shikastlamasdan o‘tkaziladigan tekshiruvlar bo‘lib, ular og‘riqsiz, xavfsiz va ko‘p hollarda tezkor natija beradi. Texnologik taraqqiyot, tibbiy asbob-uskunalarning takomillashuvi va bemorlar salomatligiga nisbatan ehtiyotkor yondashuv tufayli bu usullar diagnostika amaliyotida tobora keng qo‘llanilmoqda. Bugungi kunda ultratovush, magnit-rezonans tomografiyasi, kompyuter tomografiyasi, elektroensefalografiya, elektrokardiografiya, rentgen, funktsional tekshiruvlar va turli biokimyoviy laborator tahlillar asosiy noinvaziv metodlar hisoblanadi. Ular yordamida ichki organlar tuzilishi, faoliyati, qon aylanishi, modda almashinuvi, gormonal holat va genetik xususiyatlar haqida aniq ma’lumotlar olinadi.